خانه مقالات بررسی ژانر RPG در صنعت گیم و بازیسازی | راهنمای جامع
توسطArSaLaN

۱۰ ماه قبل

0

بررسی ژانر RPG در صنعت گیم و بازیسازی | راهنمای جامع

بررسی ژانر RPG در صنعت گیم و بازیسازی | راهنمای جامع

دسترسی سریع

از بخش فهرست مطالب میتوانید به راحتی به بخش های مختلف مقاله "بررسی ژانر RPG در صنعت گیم و بازیسازی | راهنمای جامع" پیمایش کرده و سریعتر به محتوای مدنظر خود برسید.

ژانر RPG به چه معناست ؟

به بازی‌هایی در ژانر نقش‌آفرینی به اصطلاح RPG (Role-playing games) گفته می‌شود. ژانر نقش‌آفرینی یک ژانر بسیار محبوب در دنیای بازی‌ها به حساب می‌آید که می‌توانیم بازی‌های محبوبی نظیر Atomic Heart و یا Hogwarts Legacy را در این ژانر مثال بزنیم. جذابیت بازی‌های RPG این است که ما احساس می‌کنیم بخشی از داستان بازی هستیم و از این رو می‌توانیم کاملا با شخصیت‌ها و با خطوط داستانی بازی ارتباط برقرار کنیم. اگر در دنیای گیمرها، مبتدی و تازه‌کار هستید قطعا در بازی‌هایی در ژانر RPG دچار سردرگمی و گیج شدن ناشی از پیچیدگی داستان، خواهید شد. اما درک این موضوع و رهایی از این پيچيدگی آنچنان هم سخت و کار طاقت‌فرسایی نخواهد بود زیرا که به مرور زمان با رها شدن در دل داستان نه تنها این سردرگمی برطرف بلکه شیفته‌ی این ژانر بازیسازی خواهید شد. شاید تا اینجا این توضیحات کمی گیج کننده بنظر برسد، اما ما در این مقاله سعی می‌کنیم تا مفاهیم اساسی بازی‌های RPG را توضیح دهیم. همچنین در طول مقاله چند نکته مهم برای شروع بازی کردن در این ژانر را به اشتراک خواهیم گذاشت.

آشنایی با بازی‌های RPG

همانطور که گفته شد بازی‌های ژانر RPG، بازی‌هایی هستند که تجربه لذت‌بخشی را در اختیار گیمرها می‌گذارد و به آنها این امکان را می‌دهد تا شخصیت‌های جذابی را در دنیای خیالی تجربه کنند. در یک بازی RPG گیمرها قادرند تا شخصیت و یا گروهی از شخصیت‌ها را کنترل کنند. البته اکثر این بازی‌ها به گونه ای طراحی شده اند که بتوان به مدت طولانی درگیر شخصیت‌ها و خطوط داستانی آن شده و محدود به یک هفته و یا یک ماه نمی‌شود. اغلب بازی‌های RPG دارای سیستم امتیازدهی همیشگی هستند تا ماهرترین و یا با استعدادترین بازیکنان انتخاب و مشخص شوند.

عناصر اصلی بازی‌های RPG

بطور کلی بازی های ژانر نقش‌آفرینی را می‌توان با این ۳ مورد تعریف کرد :

  • ۱. دارای گیم پلی‌ای جذاب

    بازی‌های RPG معمولا دارای دنیایی با وسعت بزرگ هستند که با داشتن تعدادی کاراکتر و شخصیت‌، باعث سرگرم شدن گیمرها شده و احساس موفقیت و پیشرفت را برای آنها نیز به ارمغان می‌آورد.

  • ۲. داستان‌سرایی قوی

    بسیاری از بازی‌های نقش‌آفرینی داستان‌های پیچیده و جذابی دارند که گیمرها را به دنیایی خیالی برده و در آنجا با کاراکترهایش سرگرم می‌کند و به همین علت بازیکنان به راحتی می‌توانند با شخصیت محبوب خود ارتباط برقرار کنند.

  • ۳. پیشرفت شخصیت بازی

    اکثر بازی‌های نقش‌آفرینی به گیمرها این امکان را می‌دهند تا در طول بازی، انتخاب‌های متنوع و منحصربفردی را داشته باشند که همین مورد باعث پیشرفت شخصیت بازی می‌شود و داستان نیز شکلی جذاب‌تر به خود می‌گیرد.

انواع مختلف بازی‌های RPG

  • ۱. بازی های اکشن RPG

    ترکیبی از بازی‌های اکشن با مکانیزم‌های نقش‌آفرینی، مانند بازی‌های تیراندازی اول شخص یا بازی‌هایی که‌ در آن با هیولاها مبارزه می‌کنید و یا شخصیت‌های دیگر داستان را از شر دشمنان نجات می‌دهید.

  • ۲. بازی‌های RPG نوبتی

    بازی‌های استراتژیک و یا مبارزه‌ای که در آن بازیکنان به نوبت حرکات و حملات خود را اجرا می‌کنند.

  • ۳. بازی‌های RPG تاکتیکی

    مشابه بازی‌های RPG نوبتی می‌باشد، اما با این تفاوت که بازی‌های تاکتیکی بیشتر روی برنامه‌ریزی تمرکز دارد.

  • ۴. MMORPGs

    مخفف جمله "massive multi-player online role-playing game" که به معنی بازی نقش‌آفرینی گروهی آنلاین بوده که دارای ترکیبی از خطوط داستانی با دنیاهایی وسیع و گسترده می‌باشد.

نکات مثبت بازی‌های سبک RPG

اغلب گیمرها بر این باورند که این سبک از بازی‌ها اعتیادآور هستند چرا که به شما کنترل و ویژگی‌های بیشتری در دنیای خود می‌دهند که در دنیای واقعی هرگز نمی‌توانید تجربه کنید.

  • ۱. کسب مهارت‌های حل مسئله

    در این نوع از بازی‌ها، گیمرها باید با استفاده از قدرت تفکر خود به همراه برنامه‌ریزی به یک تاکتیک خوب جهت غلبه بر چالش‌های پیش رو، دست پیدا کنند.

  • ۲. افزایش خلاقیت

    در بازی‌های نقش‌آفرینی به گیمرها آزادی عمل داده می‌شود تا براساس‌ نیاز و تاکتیک‌های خود، کاراکترهای بازی را طراحی کرده تا به کمک آنها بتوانند به جزییات بیشتری از دنیای بازی و سیر داستانی‌اش پی ببرند.

انتخاب یک بازی RPG

بعضی از بازی‌های RPG فقط بر روی برخی از پلتفرم‌های خاص مانند کامپیوتر، کنسول‌های بازی و یا گوشی‌های موبایل قابل دسترس هستند که کاربران باید انتخاب کنند که مایل به استفاده از کدام بازی بر روی کدام پلتفرم هستند. مهمتر از همه، انتخاب یک بازی در سبک نقش‌آفرینی وابسته به علایق و خواسته‌های شما است. شما می‌توانید با پرسیدن سوالاتی مانند موارد زیر، لیست بازی‌های خود را محدود کنید تا انتخاب برایتان آسان‌تر شود.

  • از چه نوع گیم پلی‌ و داستانی لذت می‌برید؟
  • آیا مبارزات نوبتی را ترجيح می‌دهید یا بازی‌های اکشن را؟
  • آیا از ماجراجویی در دنیاهای وسیع با داستان‌های عمیق و پیچیده لذت می‌برید؟

گیمرهای مبتدی باید سطح سختی هر بازی را در نظر بگیرند و با در نظر گرفتن این موضوع، برخی از بازی‌های RPG محبوب برای مبتدیان عبارتند از :

  • Dungeons and dragons

    یک بازی محبوب و کلاسیک که بصورت آنلاین در دسترس بوده و به بازیکنان اجازه می‌دهد تا شخصیت‌های خود را بسازند و با دوستان خود بصورت گروهی به ماجراجویی بپردازند.

    Dungeons and dragons
  • Final Fantasy

    یک بازی RPG محبوب با چاشنی تاکتیک به همراه داستان‌های پیچیده و گرافیکی خیره‌کننده.

    Final Fantasy
  • The Elder Scrolls

    یک بازی مهیج با گیم پلی‌ای جذاب به همراه گزینه های شخصی سازی برای کاراکترها. بازی The Elder Scrolls هر آنچه که از یک بازی می‌خواهید را به شما ارائه می‌دهد.

    The Elder Scrolls

نکاتی برای انجام بازی‌های سبک RPG

بازی‌های سبک RPG ممکن است برای مبتدیان چالش برانگیز باشد و با توجه به همین موضوع برای اینکه تجربه بهتری در این سبک از بازی‌ها داشته باشید بهتر است به چند نکته زیر دقت فرماييد :

  • ۱. دنیای بازی را کاوش کنید :

    با توجه به اینکه برخی از بازی‌های سبک RPG دنیایی بزرگ و وسیع را به گیمرها ارائه می‌دهد پس بهتر است حسابی به ماجراجویی بپردازید تا بتوانید اشيا پنهان مانند گنج‌ها، الماس‌ها، سلاح‌ها و غیره را کشف و دریافت کنید.

  • ۲. همکاری با NPC ها :

    NPC ها شخصیت‌های جدایی ناپذیر از بازی‌های RPG هستند که ماموریت‌ها، اطلاعات و یا منابع ارزشمندی را در اختیار کاراکتر شما قرار می‌دهند که می‌تواند به بهبود عملکرد شما در بازی کمک کند.

  • ۳. ماموریت‌ها را کامل کنید :

    اکثر بازی‌های سبک نقش‌آفرینی براساس‌ انجام تعدادی ماموریت طراحی شده اند زیرا این ماموریت‌ها باعث می‌شوند بازیکنان از این طریق بتوانند داستان بازی را پیش ببرند و با توجه به این موضوع، انجام ماموریت‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

  • ۴. مدیریت دقیق موجودی :

    وسایل و تجهیزات ضروری را نگه دارید(ممکن است برخی از این تجهیزات جهت زنده نگه داشتن شخصیت شما، حیاتی و مورد نیاز باشد). همچنین سعی کنید مرتبا سطح خود را بالا ببرید تا به مهارت‌های شما اضافه و به طبع از نقاط ضعف شما کاسته شود. رعایت این نکات موجب می‌شود تا نه تنها عملکرد شما در بازی بهبود یافته بلکه موجب تجربه لذت‌ بخش تری از بازی‌های RPG شود.

سخن پایانی

شاید بازی‌های سبک RPG برای مبتدیان کمی گیج کننده و چالش برانگیز بنظر برسد اما همه چیز به بررسی چند بازی و دیدن آنچه که دوست دارید بستگی دارد. در نهایت به یکی از مواردی که با شخصیت و علایق شما همخوانی داشته باشد، راضی خواهید شد.

تبلیغ کد تخفیف swp100
آواتار نویسنده
ArSaLaN بلاگر🎈، برنامه نویس 💻 حدود 6 سالی است که در زمینه برنامه نویسی و 2 سالی است که در زمینه تولید محتوا فعالیت میکنم. از اینکه میتونم اطلاعات و دانش خودم را هر چند که ذره ایست در دنیای علم و دانش در اختیار شما عزیزان بگذارم، واقعا خرسند هستم. به امید پیشرفت روزافزون و آینده‌ای درخشان برای همه‌ی شما عزیزان 💙

آخرین مقالات

بیشتر...